Протягом кількох десятків років душові кабінки продовжують складати конкуренцію звичайним ваннам, але незважаючи на це у них немає можливості прийняти ванну.

Однак, завдяки компактності, економії у просторі та можливості прийняти душ у швидкому темпі, багато хто продовжує комплектувати свої душові санвузли такими душовими кабінами.

Кожному, хто хоче купити кабінку для душу, необхідно розумітися на типах конструкцій, які можуть бути закритими, відкритими або комбінованими.

Якщо говорити про відкриті кабінки для душу, то вони зазвичай монтуються в планування кімнати і є збірними конструкціями разом з піддоном, що підключений до каналізації. Характерною особливістю даних моделей є відсутність даху, тому далеко не кожен душовий елемент можна використовувати у кабінах відкритого типу.

Варто відзначити, що багато клієнтів воліють відмовлятися від піддону на користь монолітної основи, облицьованої ковзкою плиткою. Стіни таких конструкцій представлені акриловим або загартованим склом, які встановлюють на сталевому, алюмінієвому або латунному профілі.

Відкриті душові кабіни в Києві мають деякі переваги, через які на них завжди буде попит. До них відносяться низька ціна, адаптивність габаритів кабіни навіть під невеликі ванні кімнати та досить проста конструкція. Тим не менш, кожному слід бути ознайомленими з вадами подібних конструкцій.

Кабіна для душу відкритого типу серед своїх недоліків має не мобільність конструкції, тому що монтаж елементів буде капітальним. Ремонтувати водопровідні вузли буде дуже складно. Вологість повітря в приміщенні значно підвищуватиметься під час експлуатації, та й неможливо буде встановити каскадний або тропічний душ.