Коли ви вирішили стати на шлях кондитерського ремесла, вам необхідно придбати кондитерський шоколад.

Багато кондитерів-початківців не хочуть купити кондитерський шоколад, з різних причин. Дехто нехтує його використанням, тому що не бачать різниці між магазинним. Інших бентежить ціна за кондитерський шоколад. Чому купити кондитерський шоколад коштує таких грошей? Якщо подивитися склад такого шоколаду, можна побачити мінімум компонентів. Щоб споживачі могли купити кондитерський шоколад без побоювань за своє здоров’я, виробники кладуть у шоколадну суміш тільки натуральні компоненти. Ви не побачите у складі «їшок», емульгаторів, підсилювачів смаку та інших шкідливих хімікатів. Єдині компоненти шоколадки: какао-масло, боби та цукор. Кондитерський шоколад можна купити у спеціальних кондитерських магазинах KARAMELIA.COM.UA у великому асортименті: білий, молочний, чорний або з барвниками.

Якщо ви спеціалізуєтеся на виготовленні дитячих тортів, кондитерський шоколад ідеальний варіант для випікання. Такі ласощі можна давати дітям з трьох років у невеликих кількостях без шкоди здоров’ю. Крім безпеки та якості, шоколад кондитерський дуже зручний у використанні. Шоколад кондитерський магазин пропонує у кількох варіантах: дропсах, паличках, стружці та монолітах. Безумовно, кожен вибирає оптимальний для нього варіант зберігання, але найбільш популярними є дропси. Їх зручно використовувати у невеликих кількостях для приготування ганашей, глазурі та іншого.

Також шоколадка в магазині для кондитерів має одну дуже важливу особливість — ступінь плинності. Що таке ступінь плинності та як її визначити? Для шоколат і любителів робити декор із шоколаду – ступінь плинності. Цей ступінь визначає, наскільки швидко застигне шоколад при кімнатній температурі. Щоб правильно потім пеприровать шоколад для певного виробу необхідно вибрати шоколад з правильною плинністю. Інакше декор або шоколадний фонтан не вийдуть.

Щоб вибрати кондитерський шоколад з потрібною плинністю, потрібно уважно оглянути упаковку. На ній повинна бути шкала в краплях (від 1 до 5), які показують цю плинність. Чим менше вказано крапель, тим меншим є цей показник. Плинність шоколаду залежить від вмісту в ньому какао-олії. Відповідно, чим більше олії, тим більша плинність.