Катастрофи, що впливають на ваші ІТ-можливості, трапляються частіше, ніж ви думаєте, але лише 6% викликані стихійними лихами.

Переважна більшість аварій, що призводять до значних простоїв ІТ, пов’язані з людським фактором, апаратним та програмним збоєм та кібератаками. Ходять навіть історії про те, як нещодавно найнятий ІТ-фахівець ненавмисно видалив усі дані компанії у свій перший робочий день!

За останні три роки 93% підприємств постраждали від природних чи техногенних катастроф, і багато з цих організацій не змогли відновитись. Незалежно від того, велика у вас організація чи маленька, єдиний спосіб підготуватися до аварій – це розробити та відпрацювати плани з аварійного recovery disaster відновлення на сайті IT-Solutions.ua.

Плани з аварійного відновлення ІТ (DRP) – це письмовий документ, в якому викладаються політики, покрокові процедури та обов’язки щодо реставрації ІТ-систем та даних організації, а також щодо забезпечення резервного копіювання та виконання ІТ-операцій у разі аварії. Цей план відновлення мережі після збою є підкомпонентом планів забезпечення безперервності бізнесу (BCP) організації.

Дані є цінним активом: — інформація про клієнтів; документи з фінансів, кадрів та досліджень, і розробок, та електронні листи незамінні. Кожен документ є годинником роботи, і можливість його вилучення має важливе значення. Щоб визначити, скільки вашої організації може обійтися аварія, розгляньте вартість простою системи — вплив на продуктивність співробітників, втрату оплачуваних годин, втрачені продажі через непрацюючий веб-сайт електронної комерції та штрафи за недотримання нормативних вимог.

Після розробки плану аварійного відновлення даних необхідно протестувати (або відпрацювати), щоб переконатися, що ІТ-команда зможе повністю відновити ІТ-системи організації незалежно від типу аварії. Непередбачені ситуації та збої відбуваються без попередження, тому важливо, якнайшвидше розробити план відновлення після збоїв. Повністю оперативний disaster recovery план допоможе звести до мінімуму схильність до ризику, зменшити збої та забезпечити економічну стабільність. Це також знизить страхові внески та потенційну відповідальність, а також забезпечить відповідність вашій організації нормативним вимогам. Найголовніше, добре виконаний план може заощадити вашій організації фінанси у разі стихійного лиха.