Навесні при зміні гуми автомобілісти замислюються, які купити літні шини на сайті mastershina.com – симетричні або асиметричні. Для вибору потрібно врахувати низку факторів, порівнявши які водієві буде простіше визначитися.

Основні відмінності симетричної гуми від асиметричних шин

Симетричні літні шини виробляються з однаковим малюнком на протекторі, тоді як у асиметричних покришок ліва та права сторони відрізняються. Перший варіант зазвичай притаманний недорогим моделям. Але не завжди. Другий вважається більш сучасним та популярним. Але експерти та досвідчені водії стверджують, що кожен різновид має своє призначення.

Симетрична гума існує давно і називається класичною. Вона має такі переваги:

1. низька вартість;

2. можливість встановлення будь-якою стороною;

3. відмінна керованість;

4. впевнене зчеплення з мокрою дорогою;

5. маневреність.

Основним недоліком є галасливість. Також симетричну гуму не можна назвати швидкісними.

Асиметричні шини – сучасні та поширені. Їм притаманні такі переваги:

•  широкий асортимент;

• є у каталозі більшості іменитих брендів;

• тиша під час руху;

• впевнене проходження поворотів;

• чудове зчеплення з різним дорожнім покриттям.

До недоліків варто віднести високу вартість і необхідність дотримуватися спрямованості при монтажі.

Що краще для літа?

Літня гума для власників звичайних легкових автомобілів, які рідко залишають межі міста, може бути симетричною. Її покупка дозволить трохи заощадити та уникнути складнощів при монтажі. Тим, хто часто виїжджає на бездоріжжя, любить швидку їзду або має транспорт підвищеної потужності, краще придбати покришки з асиметричним малюнком. Для безпеки в дорозі таким водіям не варто заощаджувати при купівлі коліс, вибираючи шини відомих виробників.

Які саме купити літні шини – це особисте рішення кожного автолюбителя. Воно залежить від його побажань, переваг, можливостей та технічних особливостей авто. Представлена вище думка – це рекомендації, дотримуватися яких необов’язково. Якісні асиметричні шини відомих виробників підходять для будь-яких літніх умов. Але і дешева симетрична гума підійде на літо акуратним водіям для різних режимів експлуатації автомобіля. Тому однозначної думки щодо вибору шин для літа немає.