В наш час часто зустрічаються компанії, що пропонують послуги з прокладання футлярів для інформаційних кабелів бестраншейним способом. Для цього використовують технологію ГНБ, успіхи якої багаторазово підтверджено на практиці.

Завдяки ось таким технологіям популярність проведення інженерних комунікацій під землею зросла в 2 рази, адже роботи можна проводити під автомобільною магістраллю або діючими залізничними шляхами. Інакше кажучи, якщо раніше для прокладання труб без копання траншей виникали якісь перешкоди, то зараз ці межі реально оминути.

При цьому роботи включають як бестраншейну прокладку кабелю в землі, так і заміну вже зношеного виробу. Хтось подумає, що з таким завданням можна впоратися самостійно та заощадити, але насправді краще звернутися до професіоналів. У них є необхідне обладнання та досвід.

Різні кабелі зв’язку, у тому числі і оптоволоконні, упаковуються в спеціальний високоміцний футляр. Завдяки цьому футляр забезпечує надійний захист кабелів протягом тривалого терміну. Ризик виникнення аварійної ситуації близький до нуля.

Найнадійніший спосіб для бестраншейної прокладки кабелю – метод ГНБ.

Створення стартової свердловини – найвідповідальніший етап горизонтально спрямованого буріння. Завдяки локаційному зонду, розташованому на голівці бура та самому локатору, можна контролювати процес буріння згідно з планом. У результаті, свердловина, що утворилася, точно повторює спроектовану траєкторію силової траси.

Наступним етапом під час прокладання труб у землі без траншеї для силового кабелю є розширення свердловини за допомогою рімера. Зрештою прокладається вже сам трубопровід за допомогою вертлюга та фіксаторів.