варіанти шаблонів сайтів для галерей сучасного мистецтва, музеїв , художніх студій

Починаючи з 2019 року, коли весь світ поринув у новий для себе стан, пандемії та глобального локдауну гостро постало питання виживання цілих сфер та напрямків діяльності. Одним із найуразливіших стала сфера мистецтва – театри, музеї, картинні галереї, виставки сучасного мистецтва.

Багато закладів опитування закрилися і змушені були скласти на зберігання свої експонати, інші вижили лише завдяки донатам та пожертвуванням поціновувачів вправи. Але в будь-якому разі основу доходу будь-якого музею становить його відвідувачі. Лише у Луврі за рік продається понад 10 млн вхідних квитків. Адже є тисячі дрібних, але не менш цікавих музеїв по всьому світу – музей води у Києві, музей кави у Львові чи музей сучасного мистецтва на гілці Берлінського метро. Як можна врятувати художні студії від банкрутства. Виходом може бути лише інтернет.

Відомо, що великі галереї давно мають сучасні сайти, на яких можна замовити тур, переглянути відомі картини чи експонати, але що робити тим, хто ще не має сайту?

шаблон сайту з хостингом для галереї сучасного мистецтва

Вам знадобиться хостинг, домен та сайт. Для хостингу підійде тариф від 10-20 Гб дискового простору, адже швидше за все ви зберігатимете певний медіаконтент, а він може багато важити. Стосовно локації серверів, для українських студій та галерей вибирайте безпечні локації в Україні (наприклад, https://hyperhost.ua/ru/hosting-in-ukraine), хоча сміливо можете розміщувати і на серверах у Польщі чи навіть Нідерландах. Швидкість підключення та ширина каналу дозволяють легко доставляти контент кінцевим користувачам без особливих проблем та затримок.

Щодо сайту, тут може бути кілька варіантів — ви можете вибрати готову CMS типу WordPress, створити сайт на конструкторі або замовити виробництво сайту професіоналам (найдорожчий та якісний варіант).

Які варіанти представлення галереї на своєму веб-сайті можете розглянути:

• Галереї із зображеннями експонатів, де у високій якості можуть бути представлені картини або інсталяції, з описом чи звуковим супроводом;

людина за ноутбуком розробляє сайт на конструкторі картинної галереї

• 3D тур, де ви можете скласти інтерактивну карту музею з розбивкою залами. На комерційній основі можна продавати доступ до вищої якості зображення або звукової доріжки з гідним коментарями;

• Відеоконтент — ви можете підготувати інтерактивну прогулянку музеєм з відомим гідом, вашим фахівцем або навіть відомим блогером.

Все це розмістіть на вашому хостингу та отримайте додатковий трафік, впізнаваність, а також дохід навіть у найнижчий сезон або навіть у локдаун.