Сучасне мистецтво багатьох вводить в ступор, коли мова заходить нема про древніх напрямках живопису, музики, архітектури, літератури, скульптури і т.п.

Якщо ви хочете розібратися в сучасному мистецтві, щоб йти в ногу з часом і орієнтуватися в нових течіях, а також просто для загального розвитку або почати спробувати себе в будь-якому з сучасних творчих жанрів, то варто почати з таких дій:

• вивчити стилі сучасного мистецтва в тій області, яка цікавить (малюнок, музика, архітектура, література);

• можна придбати книги за совреенному мистецтва, пройти онлайн-курси, дивитися або читати лекції на відповідну тематику, відвідувати майстер-класи та виставки по темі сучасного мистецтва;

• спілкуватися з людьми, які розбираються в цьому або самі працюють в будь-якому сучасному жанрі творчості, можна знайти експертів в інтернеті, на спеціальних тематичних форумах, групах, сайтах.

Багатьом воно здається безглуздим, примітивним, а іноді пригнічують і навіть шокуючим (в залежності від жанру і конкретного творчого продукту). Однак воно відображає реальність і проблеми сьогодення і дозволяє самовиражатися, як вважають його прихильники і сучасні експерти з Нью-Йорка.